2011. május 13., péntek

céklafőzelék vesebabbal

hozzávalók (4-6 adag):
350 g szárazbab* (fehér-vese vegyesen) - beáztatva,
2 ek (30 ml) olaj,
4 fej hagyma*,
2 fej újfokhagyma*,
6 db leveles cékla*,
2x150 g tejföl*,
kakukkfű,
majoranna,
só, bors

A babot éjszakára beáztatjuk, másnap átöblítjük, a vizét lecseréljük, lehető legkisebb lángon, kevés sóval, lassan puhára főzzük. A hagymaféléket finomra, a céklagumókat csíkokra, a levélnyelet falatnyi darabokra, a leveleit metéltre vágjuk. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd a keménytől a zsenge felé haladva hozzáadogatjuk és megpároljuk rajta a cékla részeit. Amikor a levele összeesett, beletesszük a tejfölt, levesszük a tűzről. A babot is óvatosan hozzákeverjük. Tetejére mehet még egy kis plusz tejföl... Dísznek.

Zizi receptjével a hasonlóság a véletlen műve. Vagy a közös tudatalattié.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...