2011. május 30., hétfő

sült fejes saláta

hozzávalók (1 adag):
olívaolaj,
1 fej újfokhagyma*,
2 fej tömött fejes saláta*,
6-8 db mandulával töltött olívabogyó,
'shichimi tōgarashi' fűszerkeverék (chili, szecsuáni bors, fekete és fehér szezámmag, nori alga, narancshéj, kendermag),

A salátának külső leveleit leszedjük, torzsáját levágjuk, megmossuk, félbevágjuk és alaposan lecsöpögtetjük, megszárítjuk(!). Serpenyőben kis lángon olajat hevítünk, a szétbontott fokhagyma gerezdjeivel megillatosítjuk. Amikor a fokhagyma kezd aranyszínűvé pirulni, kivesszük az olajból és félretesszük. Előkészítünk egy fedőt, ami a serpenyőre illik. A fél salátafejeket óvatosan az olajba tesszük (közben a fedővel védjük magunkat a levelek közül mégiscsak előcsurgó víz okozta olajfröcsköléstől), lefedve lapos és gömbölyű oldalát is megpirítjuk. Megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Tálaláskor köré szórjuk a fokhagymagerezdeket és az olívabogyókat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...