2012. február 21., kedd

lemon curd

hozzávalók:
100 g vaj*,
100 g barna nádcukor*,
4 db kezeletlen héjú citrom*,
3 db egész tojás*,
1 db tojássárgája*

A vajat és a cukrot fém tálba mérjük. Hozzáreszeljük a citromhéjat. Gőz fölött, néha megkeverve felolvasztjuk, közben kifacsarjuk a citromok levét (150 ml). Amikor a vaj elolvadt, hozzáöntjük a citromlevet. A villával elhabart tojásokat is belekeverjük. Innen kezdve gyenge láng fölött, óvatosan melegítve, viszont őrült tempóban kevergetve besűrítjük. Amikor eléri a sodó állagot (sűrűn folyós), gumilapát segítségével átpasszírozzuk egy szűrőn.
Steril üvegekbe töltve néhány hétig eláll a hűtőben.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...