2012. február 10., péntek

currys, kókusztejes vöröslencse-krémleves

hozzávalók (4 adag):
2 ek (30 ml) olaj,
2 fej hagyma*,
1 db nagy répa*,
1 szál szárzeller,
néhány babérlevél,
4 gerezd fokhagyma*,
4-5 cm friss gyömbér,
1 db chili,
garam masala,
'curry' fűszerkeverék,
só, bors,
200 g vöröslencse*,
1000 ml víz,
400 ml kókusztej,
lime,
korianderzöld,
egész római kömény magok

Az durván feldarabolt hagyma-répa-zeller triót olajon, néhány babérlevéllel megdinszteljük, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel. Forrás után kicsire vesszük a lángot, a lencsét puhára főzzük. Álló turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. A kókusztejet felnyitás előtt nem felejtjük el összerázni. Kb. fél decit félreteszünk belőle a tálaláshoz, a többit a leveshez keverjük, összemelegítjük. Lime levével ízesítjük.
Tálaláskor kókusztejet csurgatunk rá, megszórjuk korianderzölddel és száraz serpenyőben, kissé megpirított római köménnyel. Esetleg borsot is őrölhetünk rá.

Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day! című könyvéből készítettem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...