2011. augusztus 2., kedd

sült káposztás tök-tagliatelle

hozzávalók (4 adag):
olaj,
1 nagy fej (220 g) főzőhagyma*,
1 fej (800 g) káposzta*,
1 db közepes (1500 g) nyári tök*,
2 gerezd fokhagyma*,
1 csokor petrezselyem*,
só, bors,
150 g tejföl*

Dinsztelt hagymán megpirítottam a káposztát, sóztam, borsoztam. Elkészülte után hozzákevertem a finomra vágott petrezselyemzöldet.
A tököt meghámoztam, hosszában nyolc gerezdre vágtam, a belső szivacsos-magos részét kivettem, a húsából a zöldséghámozóval csíkokat készítettem. Fokhagymás olajon megsütöttem, tetejére káposztát szórtam és az egészet meglocsoltam tejföllel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...