2011. július 28., csütörtök

szecsuáni padlizsán

hozzávalók (4 adag):
2 db (700 g) padlizsán*,
3 ek (45 ml) zöldségalaplé vagy víz,
3 ek (45 ml) szójaszósz,
2 tk chilis, erjesztett szójabab paszta,
3 ek (45 ml) kínai fekete ecet (vagy balzsamecet),
2 ek (30 ml) kínai rizsbor (vagy száraz sherry),
3 tk cukor,
100 ml mogyoróolaj,
3 gerezd fokhagyma*,
30 g gyömbér - reszelve,
1 tk szecsuáni bors,
1 ek kukoricakeményítő - 2 ek vízben feloldva,
újhagyma

150 g rizs*

A szósz hozzávalóit (zöldségalaplé, szójaszósz, chilis szójabab, ecet, rizsbor, cukor) elkeverem. A padlizsánt kb. 2 centis kockákra, a fokhagymát finomra vágom, a gyömbért lereszelem.
Wokban olajat forrósítok, abban állandó kevergetés mellett aranyszínűre és puhára sütöm a padlizsánkockákat. Fokhagymával, gyömbérrel és szecsuáni borssal fűszerezem, felöntöm a szójaszószos keverékkel és a vízben feloldott keményítővel. A lángot visszaveszem, a szószt besűrítem. Rizzsel, újhagymával megszórva tálalható.

eredeti recept az appetite for china-n
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...