2011. július 14., csütörtök

fokhagymás nyáritök

hozzávalók (2 adag):
1200 g nyáritök*,
só,
50 g vaj*,
1 fej (120 g) hagyma*,
2-3 gerezd fokhagyma*,
tejföl*,
olívaolaj,
petrezselyemzöld*

A tököt meghámozom, hosszában négyfelé vágom, a belső, magos részét eltávolítom, a maradék zöldséghúst hosszából újra el-elfelezem. Vékonyan felszeletelem, a szeleteket nagyobb szűrőbe teszem, több rétegben gyengén megsózom. Kb. negyed óráig állni hagyom, utána a levét kinyomkodom.
Nagy méretű serpenyőben, olvasztott vajon hagymát dinsztelek, néhány percnyi puhulás után hozzáadom a tökszeleteket, nagy lángon, néha-néha megkeverve a levét elforralom, a zöldségeket lepirítom.
Tejföllel, olívaolajjal meglocsolva, finomra vágott petrezselyemzölddel (vagy más tetszőleges zöldfűszerrel) megszórva tálalom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...