2011. augusztus 30., kedd

csokis-meggyes zabpehelykeksz

hozzávalók (40 db):
200 g apró szemű zabpehely*,
150 g finomliszt*,
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
1 csomag (12 g) sütőpor,
1 csipet só,
150 g barnacukor*,
25 g kakaópor,
150 g süthető étcsokoládé lencse,
100 g aszalt meggy*,
250 ml kókuszolaj*,
200 ml tej*,
2 db tojás*

Száraz hozzávalók alapos összekeverése után hozzádolgozom a kókuszolajat, a tejet és a tojásokat is. 30 perc pihentetés után a masszából diónyi gombócokat gyúrok, melyeket kissé kilapítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezek. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sülnek készre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...