2011. augusztus 19., péntek

kapris-fokhagymás zöldbab fetával

hozzávalók (2 adag):
600 g ceruzabab*,
2 ek (30 ml) olívaolaj,
kb. egy tucat zsályalevél,
40 g sóban eltett kapribogyó - leöblítve, megszárítva,
1 db citrom* héja és leve,
2 gerezd fokhagyma* - vékonyra szeletelve,
1 db chilipaprika - csíkokra vágva,
150 g feta,


A megtisztított zöldbabot forró, sós vízben 8 percig blansírozzuk (közepes lángon főzzük, majd jeges vízben lehűtjük), lecsöpögtetjük, félretesszük.
Kis serpenyőben olívaolajat hevítünk, egy-két perc alatt megsütjük benne a zsályaleveleket (én egészben hagytam, de lehet finom csíkokra vágva is), a kapribogyót, a citrom lereszelt héját, a fokhagymaszeleteket és a chilit. Amikor illatozni kezd, lekapcsoljuk a lángot. Ügyelni kell, hogy a fűszerek ne égjenek, ne barnuljanak meg.
Hidegen, salátaként tálalható: néhány szelet fetát teszünk a zöldbab mellé, meglocsoljuk a kapribogyós öntettel (olajjal együtt) és fél citrom levével.

forrás: a vega változatot Donna Hay: Schnelle Küche für Gäste című könyvében szereplő 'Chili-Knoblauch-Hühnchen mit Zitrone' receptje nyomán készítettem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...