2011. augusztus 13., szombat

sütőben sült zakuszka

hozzávalók (4 adag):
3 darab padlizsán*,
5-6 darab kápia paprika*,
1 fej hagyma*,
1000 g paradicsom*,
1 doboz (400 g) konzerv fehérbab*,
100 ml olívaolaj,
1-2 db babérlevél,
só, bors

100 g quinoa*,
30 g vaj*,
fél csokor petrezselyemzöld* - finomra vágva

A padlizsánt, a paprikát és a hagymát kb. két centis darabokra vágom, alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sózom, borsozom, mellékelem a babérlevelet, meglocsolom olívaolajjal és az egészet lazán összeforgatom. 200 fokos sütőben 45 percig sütöm, ekkor hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és az átöblített, lecsöpögtetett fehérbabot, majd az egészet visszatolom a sütőbe további negyed órára.
Vajas-petrezselymes quinoával tálalom vagy botmixerrel pürésítem és kenyérre kenve fogyasztom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...