2011. augusztus 3., szerda

sárgabarackos kuszkusz

hozzávalók (5 adag):
250 g kuszkusz*,
só,
60+40 g vaj*,
2 fej (220 g) hagyma*,
8 szem kardamom,
2 gerezd fokhagyma*,
bruttó 400 g (kimagozva 340 g) friss, érett sárgabarack*,
1 db citrom* - héja és leve,
3 tk harissza,
2 ek olívaolaj,
só,
1 csokor petrezselyemzöld*

A kuszkuszt megfőzzük vagy megpároljuk. Sózzuk, lazán (villával) elkeverjük 60 g kockára vágott vajjal.
Az apró kockákra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, mozsárban megtört kardamommagokkal ízesítjük. A dinsztelés után belekeverjük a vékonyan felszeletelt fokhagymát, kicsit azzal is sütjük. Lekapcsoljuk alatta a lángot, hozzáreszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét, óvatosan belekeverjük a kis darabokra vágott sárgabarackot. (Nem kell főzni, maradjon nyers, hogy legyen mit rágni.) Adjuk mindezeket a kuszkuszhoz. A harisszát keverjük el olívaolajjal, gyengéden forgassuk össze ezt és végül a durvára vágott petrezselymet is a kuszkusszal.

Nigel Slater receptje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...