2011. augusztus 4., csütörtök

barnarizs saláta földimogyoróval

hozzávalók (5 adag):
250 g barnarizs*,
750 ml víz,
só, bors,
5 ek (75 ml) japán rizsecet,
2, 5 ek (35 ml) olívaolaj,
300 g kígyóuborka* - kimagozva,
2 db kápia paprika*,
1 csomag újhagyma*,
3 db répa*,
1 csokor petrezselyem*,
70 g pirított földimogyoró*

Barnarizst megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a rizsecetet, az olívaolajat, a kb. fél centis kockákra vágott zöldségeket és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Tálaláskor megszórjuk száraz serpenyőben megpirított földimogyoróval.

Segal Viktor receptje, a 'Színek és ízek' című könyvéből készítettem - az eredeti arányoknál kicsit több zöldséggel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...