2011. augusztus 24., szerda

kapris-joghurtos céklaleves

hozzávalók (2 adag):
2 ek (30 ml) olaj,
1 fej hagyma*,
2 gerezd fokhagyma*,
60 g kapribogyó,
majoranna,
só, bors,
4 db közepes méretű céklagumó*,
500 ml víz,
200 g joghurt

Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával, fűszerekkel és a leöblített, lecsepegtetett kapribogyóval is pirítom egy kicsit. Hozzáadom a kb. 3-4 mm-es csíkokra vágott  céklát, felöntöm vízzel és kis lángon addig főzőm, amíg a cékla el nem veszti nyersességét, de még harapható állagú marad. Ezután merőkanalanként a joghurthoz keverem a leves levét, végül az egészet visszaöntöm a céklához. Kevés joghurttal, pár szem kapribogyóval tálalom. Meleg időben jéghidegre lehűtve.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...