2011. szeptember 12., hétfő

tökmagos-camembertes rakott padlizsán

hozzávalók (5-6 adag):
olívaolaj,
600 g krumpli*,
1500 g padlizsán*,
tökmag*,
só, bors,
2 db tojás*,
150 g tejföl*,
oregánó,
120 g diós camembert,
100 g koktélparadicsom*

A padlizsánokat egy centi, a krumplit fél centi vastag karikákra vágom, kiolajozott sütőbe rétegezem, a rétegeket meglocsolom olajjal, enyhén sózom, borsozom, megszórom tökmaggal. 200 fokos sütőben 40 percig sütöm, majd kiveszem, meglocsolom a tojásokkal, kevés sóval, oregánóval elkevert tejföllel. A tetejét camembert szeletekkel díszítem és további 20 percre visszadugom sülni. Tálalás előtt koktélparadicsomokkal díszítem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...