2011. szeptember 13., kedd

joghurtos sült zöldségek

hozzávalók (2 adag):
2 db piros kápia paprika*,
olívaolaj,
1 nagy fej (120 g) ezüsthagyma*,
2 db, kis méretű (400 g) padlizsán*,
150 g görög joghurt,
3 db (400 g) cukkini*,
2 gerezd fokhagyma*,
só, bors

A paprikákat meggrillezzük, dobozba tesszük, hűlni hagyjuk, majd kicsumázzuk, kimagozzuk, lehúzzuk a héját. A paprika hűsából csíkokat vágunk. A padlizsánt kockákra vágjuk, dinsztelt hagymán, kis lángon lassan megsütjük, sózzuk, borsozzuk - a padlizsán legyen krémesen átsült, a hagyma karamellizált. A cukkinit hosszában negyedeljük, a középső, magos részét kivágjuk, majd csónakformára aprítjuk, fokhagymával, kissé átpirítjuk - nagy lángon, hogy ropogós maradjon. A padlizsánt joghurttal elkeverjük.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...