2011. szeptember 21., szerda

édesburgonyás-spenótos vöröslencse

hozzávalók (4-5 adag):
3 ek (45 ml) olaj,
1 nagy fej (200 g) hagyma*,
'garam masala' fűszerkeverék,
kurkuma,
chili,
só,
4 db (250 g) paradicsom*,
200 g vöröslencse*,
750 ml víz,
2 db (700 g) édesburgonya*,
2 marék spenótlevél*

A felkockázott hagymát olajon megpárolom, a fűszereket óvatosan megpirítom rajta, rögtön hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a lencsét és felöntöm vízzel. Amikor felforr, a fél centis hasábokra vágott édesburgonyát is beleteszem. Kis lángon főzöm. A lencse 'al dente' állagánál lekapcsolom a lángot és belekeverem a spenótleveket.

forrás: GoodFood recept
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...