2011. április 30., szombat

serpenyőben pirított spárga fokhagymával

hozzávalók:
500 g zöld spárga*,
2 ek (30 ml) mogyoróolaj,
4 gerezd fokhagyma - kés lapjával kilapítva,
só,
2 ek (30 ml) shao hsing rizsbor (vagy száraz sherry),
75-125 ml csirkealaplé (vagy víz),
1 tk (10 ml) szezámolaj

A spárgát megmossuk, megpucoljuk, a szálakat két-három darabba vágjuk, megszárítjuk.
Wokot vagy nagyméretű serpenyőt felforrósítunk, az olajon 10 másodpercre megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a spárgát. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve egy percig sütjük. Ráöntjük a bort (én ennek hiányában mirint használtam), további 30 másodpercig pirítjuk. Az alaplével fél percig vagy amíg a spárga meg nem puhul tovább sütjük. A legvégén meglocsoljuk a szezámolajjal. Azonnal tálaljuk.

(forrás: Kylie Kwong - Simple Chinese Cooking / Stir-Fried Asparagus with Garlic)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...