2011. április 29., péntek

miso ramen

hozzávalók (3-4 adag):
50 g száraz mungóbab - kicsíráztatva,
10 cm 'kombu' tengeri alga,
20 g bonito pehely,
3 ek (45 ml) szójaszósz,
1 ek (15 ml) mirin,
kb. 3 ek (75 g) fehér miso*,
250 g száraz 'ramen' tészta,
2-3 kis fej bokchoi vagy tatsoi*,
100 g kukorica,
3 szál újhagyma*

A mungóbabot kicsíráztatjuk - kb. öt nap kell hozzá. A kombuból és a bonitoból dashit főzünk, belekeverjük a szójaszószt és a mirint. Szűrőn át hozzáadjuk a misot is. A tésztát 5 percre forró vízbe áztatva előkészítjük. A fenti 'levesbetéteken' kívül tetszőlegesen adhatunk mellé: pl. tofukockákat, enoki gombát, spenótleveleket, felcsíkozott kínai kelt, szójacsírát, bambuszrügyet, cukorborsót, vékony csíkokra vágott nori lapot, főtt vagy buggyantott tojást, shiitake gombát, répát.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...