2011. április 25., hétfő

tönkölykeksz

hozzávalók (26 db):
25 g lenmag*,
150 g tönkölypehely*,
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*,
75 g napraforgómag*,
50 g mogyoró,
25 g szezámmag*,
1 csomag (7 g) sütőpor,
1 csipet só,
100 g kókuszvaj*,
100 g méz

A lenmagot megtörjük és néhány evőkanál vízben beáztatjuk. A tönkölypelyhet aprítógépben ledaráljuk, majd a napraforgót és a mogyorót is durvára őröljük. Összekeverjük a liszttel, a szezámmaggal, a sütőporral és egy csipet sóval. A kókuszvajat megolvasztjuk és a lenmaggal a száraz alapanyagokhoz adjuk. Mézzel ízesítjük, majd nedves kézzel lapos plecsniket gömbölyítünk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva 180 fokos sütőben 15 perc alatt sütünk meg.

A PiszkePék 'Bio tallér'-ját próbáltam reprodukálni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...