2011. április 21., csütörtök

fetás répatócsni

hozzávalók (5-6 adag):
8 db izmosabb (720 g) répa*,
1 csomag újhagyma

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt*,
100 g finomliszt*,
fél zacskó (6 g) sütőpor,
marokkói fűszerkeverék (római kömény, koriander, só, bors, petrezselyemzöld, chili, fahéj, kurkuma, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, kardamom, korianderzöld, narancsolaj),
150 g feta sajt,
kevés só - a feta sósságától függően!,
3 db tojás*,
120 ml víz,
kb. 150-200 ml olaj - a sütéshez

200 g vegyes saláta,
joghurt*,
korianderzöld*

A répát lereszeljük (lehet nagylyukún át, ha van). Az újhagymát finomra karikázzuk. A liszteket elkeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel. Hozzámorzsoljuk a fetát, megkóstoljuk, szükség szerint tovább sózzuk. Ezután belekeverhetjük a tojásokat és a vizet is. A masszához adjuk a zöldségeket, majd forró olajba kanalazva, kilapítva kisütjük, papírra szedve lecsöpögtetjük. Korianderzölddel elkevert joghurttal és salátával tálaljuk.

forrás: GoodFood/Olive
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...