2012. január 23., hétfő

szezámmagos brokkoli - paneer sajttal

hozzávalók (3 adag):
450 g brokkoli,
1 fej (95 g) hagyma* - csíkokra vágva,
2 ek (30 ml) olaj,
1 csipet asafoetida,
1 kk római kömény,
1 ek szezámmag,
1 db chili,
1/2 tk barna mustármag,
6 db curry-levél,
paneer* (1000 ml tejből),
1 ek friss gyömbér - reszelve,
2 gerezd fokhagyma* - apróra vágva,
1 tk citromlé,
1/2 tk szerecsendióvirág - őrölve,

150 g barna rizs*

A rózsáira bontott brokkolit 5-6 percig blansírozzuk (forró vízben főzzük, majd jéghidegben lehűtjük). Lecsepegtetve félretesszük.
Wokban vagy nagy méretű serpenyőben olajat hevítünk, óvatosan megpirítjuk benne az asafoetidát, a római köményt, a szezámmagot, a chilit, a mustármagot és a curry-leveleket. Amikor illatossá válik, hozzáadjuk a hagymát és további két percig sütjük. Ezután beletesszük a csíkokra vágott paneert, a gyömbért és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a sajt aranyszínűre sül, mellékeverjük a brokkolit is. Citromlével, őrölt szerecsendióvirággal és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kevés főtt rizzsel tálalhatjuk.

forrás: BBCGoodFood
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...