2012. január 18., szerda

sült csicsóka halloumi sajttal

hozzávalók (3 adag):
1200 g csicsóka*,
4 ek (60 ml) olívaolaj,
kakukkfű,
só, bors,

50 g bazsalikomlevél,
20 g petrezselyemzöld*,
1(-2) gerezd fokhagyma*,
140 ml olívaolaj,
só,

50 g aszalt paradicsom,
150 g halloumi sajt

A meghámozott csicsókákat citromos víz alatt tárolva 1 cm vastagra szeleteljük. Amikor az összessel elkészültünk, akkor a vizet leöntjük róluk, konyharuhával leszárítjuk, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk 4 ek olívaolajjal, kakukkfű ágakkal, sóval, borssal ízesítjük, az egészet összeforgatjuk. 220 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Amíg a csicsóka sül, a zöldfűszereket egy gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagyma és kevés só társaságában késes aprítóban pépesítjük, majd további állandó keverés mellett lassan hozzácsurgatunk 140 ml olívaolajat is.
Friss koktélparadicsom birtokában egy kanál olajon, serpenyőben paradicsomot sütünk - ennek hiányában én aszalt paradicsomot vágtam vékony csíkokra.
Száraz serpenyőben meggrillezzük az ujjnyi vastag halloumi sajt szeleteket.

forrás: Yotam Ottolenghi receptjét téliesítettem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...