2011. október 26., szerda

perzsa krumplis kükü

hozzávalók (5 adag):
700 g krumpli*,
1 csokor petrezselyemzöld - aprítva,
kurkuma,
őrölt római kömény,
kardamom mag - összetörve,
őrölt fahéj,
2 gerezd fokhagyma*,
só,
7 db tojás*,
150 ml olaj

1 db kígyóuborka*,
2 gerezd fokhagyma*,
1 tk szárított menta,
450 g joghurt*,


A tisztára sikált krumplikat kb. 20-25 perc alatt, sós vízben megfőzzük. Hűlni hagyjuk, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval vagy villával durvára törjük. Hozzáadjuk a fűszereket és a villával elkevert tojásokat.
Az olaj felén kisütjük a massza felét (féltenyérnyi adagokat kanalazva), majd a serpenyőt papírtörlővel kitöröljük és a maradék olajjal befejezzük a sütést. Kb. 15 darab lesz belőle.
Kísérőként joghurtba kevert uborkát készíthetünk hozzá, fokhagymával, mentával, sóval ízesítve. Tradícionálisan szárított rózsaszirommal is megszórják.

forrás: ezt (SAVEUR Magazine) és ezt (Chow) a receptet gyúrtam össze
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...