2012. március 24., szombat

áfonyás-mandulás granola

hozzávalók:
300 g apró szemű zabpehely*,
150 ml méz*,
75 ml kókuszolaj,
100 g aszalt vörösáfonya,
100 g vágott mandula,
1 kk vaníliakivonat,
fél tonkabab

A mézet és a kókuszolajat összemelegítjük, a zabpelyhet tepsibe szórjuk, meglocsoljuk és összeforgatjuk az olaj és méz keverékével. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (5 percenként fa spatulával átkeverve).
Pirítás után ráreszeljük a tonkababot, lehetőség szerint egyenletesen rácsöpögtetjük a vaníliakivonatot, majd hagyjuk szobahőmérsékletűvé hűlni - de közben továbbra is kevergessük, hogy a szemek ne tapadjanak össze. Végül hozzáadjuk az áfonyát és a mandulát.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...