2014. április 2., szerda

retekleves


hozzávalók (2 adag):
1 ek olívaolaj,
3 szál újhagyma,
1 szál újfokhagyma,
2 csomag retek* - levelestől!,
500 ml víz/zöldségalaplé*,
200 ml tejszín,
1 csokor turbolya*,
só, bors

Két csinos retket és néhány szál turbolyát félreteszek a tálaláshoz. A hagymaféléket kevés olajon megdinsztelem, majd a felkarikázott retekgumókat hozzáadva 1-2 percig tovább párolom, sózom, borsozom. Felöntöm vízzel vagy zöldségalaplével, felforralom. Amikor bugyogni kezd, hozzáadom a retkek csíkokra vágott leveleit. 1 perc után mehet bele a tejszín is. Felforrósítom, a tűzről leveszem, úgy keverem bele a durván felvágott turbolyát. Tálaláskor 1-2 szál turbolyalevéllel és tányéronként egy retekkel díszítem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...