2012. június 2., szombat

soba tészta miso-öntetes spárgával

hozzávalók (2 adag):
500 g zöld spárga*,
só,
1 ek olaj,

80 g soba*,

2 ek (45 ml) mirin,
1 tk (10 ml) rizsecet,
2 tk (20 g) nádcukor,
1 tk (10 ml) chili-olaj,
1 tk (10 ml) szezámolaj,
100 g fehér miso paszta*,
2 ek (30 ml) világos szójaszósz,
1 kk 'shichimi togarasi' fűszerkeverék,
1 ek szezámmag

A tésztának vizet forralunk, csomagolás szerint megfőzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a spárgát megmossuk, végeit letördeljük/levágjuk. 4-5 cm hosszú darabkákra vágjuk, olajjal, kevés sóval összeforgatjuk, majd alufóliával bélelt tepsin 20 percig sütjük.
A mirint és az ecetet összeforraljuk, utána felolvasztjuk benne a cukrot, félretesszük. A miso-t elkeverjük a chili- és szezámolajjal, a fűszerkeverékkel, végül folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a mirines keveréket és a szójaszószt.
A lecsöpögtetett tésztára öntetet kanalazunk, megszórjuk a sült spárgadarabokkal, a tetejét pedig száraz serpenyőben pirított szezámmaggal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...